BOLJŠE REZULTATE BOMO ISKALI Z AMIRJEM BOTONJIĆEM

Naša članska ekipa novo sezono ni pričela s pričakovanimi rezultati. Slabi izkupički tekem (15 prejetih golov in 0 zadetkov v zgolj 4. krogih) so botrovali k odločitvi, da je potrebno vnesti korenite spremembe. Ključna med temi je menjava na trenerski klopi. Vlada Badžima, ki je briško člansko ekipo poprijel pred dobrim letom dni, bo nadomestil Amir Botonjić. »Delo in trud, ki ju je v naše fante vložil Vlado Badžima zelo cenimo. Zahvaljujemo se mu za skupno prehojeno pot in želimo srečno in uspešno nadaljevanje profesionalne trenerske poti,« poudarjajo v vodstvu kluba.

Cilju izboljšati statistiko, vnesti več elana v ekipo in obstati v 2. ligi bo sledil Amir Botonjić, ki bo člansko ekipo vodil že to nedeljo v Šmartnem ob Paki. V vlogi trenerja se bo sicer prvič preizkusil, izkušnje pa si je že vrsto let nabiral kot pomočnik trenerja, tudi v tujini. Spremljali smo ga lahko v 1. slovenski ligi v NK Domžale, na grških nogometnih zelenicah v klubu FC Trikala, pa tudi albanskem prvoligašu FC Luftetari.

»V sodelovanju z NK Brda vidim odlično priložnost, da se tudi sam preizkusim kot glavni trener in postavim v ospredje moje trenerske ambicije. Veseli me, da mi je tukajšnje vodstvo zaupalo to nalogo. Potrudil se bom uresničiti željo kluba pokazati več na nogometni zelenici in obstati v 2. ligi. Verjamem, da bomo s fanti dosegli ta cilj,« je pred prevzemom ekipe povedal novi trener, ki mu bodo mednarodne izkušnje, kot še dodaja, gotovo dobro služile. »Imel sem možnost videti in spremljati mlade igralce v tujini. Želijo si uspeha in zanj trdo delajo. Z mojimi izkušnjami želim tudi briške mlade nogometaše pospremiti do napredkov, in kdo ve, tudi odpreti vrata v tuje klube.«

Prva priložnost stopiti na pot napredovanja bo že to nedeljo proti ekipi Šmartno 1928, ki je trenutno skupaj z briško izbrano vrsto na dnu drugoligaške lestvice.

 

 

sponzorji