MINIMALEN PORAZ NA DOMAČEM IGRIŠČU

Brda - Brežice Terme Čatež

0 : 1

13. krog 2.SNL

Postava: Pintol, Curk, Jazbar, Golob (od 45. Marinič), Celcer, Frelih, Jalinous Dar., Jalinous Daw., Jogan, Bužinel R. (od 60. Humar), Musič (od 60. Bužinel J.)

Naša članska ekipa je v 14. krogu Druge slovenske nogometne lige izgubila proti ekipi Brežice Terme Čatež z rezultatom 0 proti 1. S tem je naša ekipa zapravila priložnost da se odlepi od zadnjih mest na lestvici in se točkovno približa ekipam na sredini lestvice. Z 10 osvojenimi točkami naša ekipa tako zaseda 13. mesto.

Na sami tekmi so gledalci v prvem polčasu videli veliko raztrgane igre na obeh straneh. Več priložnosti za zadetek so si ustvarili gostje, ki so v veliki meri prežali iz hitrih protinapadov. Nezbranost v naši obrambi so v 29. minuti kronali z edinim zadetkom na tekmi, ko naša obrambna linija ni uspela izbiti podane žoge v kazenski prostor iz leve strani igrišča, gostujoči igralec pa je žogo pospravil v daljši kot gola. Za našo ekipo je najlepšo priložnost v prvem polčasu za zadetek imel Rok Bužinel, a mu je gostujoči vratar strel z glavo ubranil.

V drugem polčasu so naši poskušali izid preobrniti s kombinatorno igro, a je čvrst obrambni blok Brežic vzdržal. Borbeni gostje so se postavili na svojo polovico in čakali na svoje priložnosti iz protinapadov in na ta način tudi dvakrat nevarno ogrozili vrata Denisa Pintola. Na drugi strani je našim v zaključku akcij vedno zmanjkalo malo zbranosti in odločnosti, da bi dobro izigrane akcije kronali z zadetkom. Ustvarili so si kar nekaj priložnosti za strel in zaključno podajo, a so na žalost vse ostale neizkoriščene. Najlepšo priložnost za izenačenje je imel Uroš Celcer v izdihljajih tekme, ko je iz ugodnega položaja iz prostega strela nastreljal živi zid nasprotnikov.

Naslednja tekma našo člansko ekipo čaka v nedeljo, ko se odpravljajo na gostovanje v Beltince. Beltinčani na lestvici s točko več od naše ekipe zasedajo eno mesto višje. Nova tekma in nova priložnost da naša ekipa vknjiži tri točke, ki bi jih na lestivci dvignile mimo ekipe Beltincev. 

sponzorji