TRENERSKE VAJETI ČLANSKE EKIPE PREVZEMA JANI ŠTURM

NK Brda je včeraj podpisal sodelovanje z novim trenerjem članske ekipe. Krmilo sedaj prevzema 39-letni domačin Jani Šturm.

Novi trener dobro pozna domačo zelenico. Prve nogometne korake je kalil ravno v Vipolžah, kjer se je preizkusil v vseh mlajših selekcijah. Kilometrino v kadetskih in mladinskih vrstah si je nabiral v novogoriškem klubu, nato pa ponovno stopil v briško člansko ekipo kot posojeni igralec s strani novogoriške ekipe. Kar pet let se je z novogoriško izbrano vrsto nato izkazoval v prvi slovenski ligi, kjer je osvojil tudi naslov državnega prvaka. Pot ga je zanesla tudi v tuje športne klube, in sicer na Škotsko in Italijo. Po nogometni karieri je svoje poslanstvo našel v treniranju mlajših selekcij v Brdih in Novi Gorici.

»Sedaj mi je bil ponujen nov izziv. Prvič se namreč preizkušam kot trener članske ekipe. Ta izkušnja mi pomeni nov zagon, željo doseči pomemben cilj. Prva želja je gotovo to, da pričnemo z igranjem. Ni še znano, kdaj bo prišlo do sprostitev vadbe in tekem, a upam, da bo to kmalu. V naslednji fazi, ko zaženemo motorje, pa bo na vrsti cilj, da zložimo dobro in motivirano ekipo, ki bo na vsaki tekmi dala svoj maksimum,« je ob sklenitvi sodelovanja povedal novi trener Jani Šturm.

Kakšna so pričakovanja, želje, kaj naj fantje pokažejo na zelenici?

»Gotovo odnos. Da se vsake tekme lotijo stoodstotno. Zahtevam, da ima ekipa nek rep in glavo in da se ne preda vsakemu nasprotniku, se pravi, da igramo vedno na polno moč.«

Čuti še večji pritisk, ker prevzema domačo briško ekipo?

»Zagotovo. Pritiski so vedno. Si trener, si odgovoren, predvsem za rezultate. Vemo, da imamo veliko mladega potenciala. Ravno to delo z mladimi me najbolj veseli, ker rad ustvarjam pogoje za njihove napredke. To mi je v zadoščenje. Upam, da bomo konec sezone vsi zadovoljni

Kdaj bo članska ekipa pričela s skupinsko vadbo še ni znano, Šturm pa sicer napoveduje, da bo v najkrajšem času stopil v kontakt z ekipo in pričel z motiviranjem k dosegu individualnega vzdržnostnega plana, s čimer bi z boljšim zagonom ujeli ritem novih prihajajočih izzivov.

sponzorji