ZA KONEC ZMAGA

Brda - Rogaška

1 : 0

17. krog 2.SNL

Postava: Pintol, Curk, Jazbar, Celcer, Marinič, Rojc, Frelih, Jalinous Dar., Bužinel R. (od 89. Medvešček), Jalinous Daw. (od 61. Jogan), Musić (od 81. Bužinel J.)

V zaostali tekmi 7. kroga 2. SNL se je v Vipolžah odvilo sklepno dejanje jesenskega dela 2. slovenske nogometne lige. Spopadli sta se ekipi Brd in Rogaške, ki sta ju pred tekmo na lestvici ločili dve točki. Pomembna tekma za oba nasprotnika, ki jo je naša ekipa dobila z rezultatom 1 proti 0.

Naši fanjte so v tekmo vstopili odločno in si že v prvem polčasu priigrali nekaj priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. Medtem gostom iz Rogaške v celotnem srečanju večjih priložnosti za dosego zadetka niso dovolili. Odločilni trenutek dvoboja je prišel v 52. minuti, ko je Rok Bužinel z roba kazenskega prostora z neubranljivim strelom zadel za vodstvo in končno zmago. Naša ekipa si je priigrala še nekaj priložnosti, a se je tekma končala z minimalno zmago. S tem so se ekipi Rogaške odlepili na 5 točk na lestvici in se približali ekipi Beltincev, ki zasedajo 12. mesto.

Na včerajšnji tekmi trener Vlado Badžim zaradi bolezni in poškodb ni mogel računati na Humarja, Goloba, Jureta Bužinela, Jusufagića in Peršeta, zato so na priložnost na klopi čakali tudi štirje člani naše mladinske ekipe. Marko Lukič, Žiga Kodermac, Luka Bilić in Andraž Medvešček so tako prisostvovali pomembni zmagi. Medvešček pa je tudi ob koncu tekme vstopli v igro in dočakal debi v 2.SNL.

Z zmago naša ekipa zaseda 13. mesto in je 5 točk oddaljena od mest ki vodijo v izpad. Z zasluženo zmago se tako naša članska ekipa odpravlja na zimski premor, kjer bo potrebno nabrati moči za nadaljevanje prvestva in uresničitev tekmovalnih ciljev v nadaljevanju sezone.

 

sponzorji