ZMAGA NAD GORICO

Brda - Gorica

1 : 1 ( 6 : 5 )

Polfinale pokala MNZ Nova Gorica

Postava: Petrovčič, Jalinous Daw., Jazbar, Rojc, Gajić, Frelih (od 72. Marinič), Jalinous Dar., Humar, Bužinel R., Jogan, Vodeb

Včeraj se je v Vipolžah odvila polfinalna tekma članskga pokala MNZ Nova Gorica. Z našo ekipo se je pomerila ekipa Gorice, ki v 2. SNL zaseda drugo mesto. Domači streteg Vlado Badžim pred tekmo zaradi poškodb ni mogel računati na nove okrepitve Reneja Šolajo, Blaža Urha in Matevža Smrtnika. Kljub nekoliko okrnjenemu kadru se je naša ekipa odlično kosala s favoriziranim nasprotnikom. Z dobro in tekočo igro v polju so si naši tudi ustvarili več konkretnih priložnosti za gol od nasprotnika. Obe ekipi sta po enkrat zatresli tudi okvir gola.

Kljub temu so se prvega gola na tekmi veselili gostje. Ekipo Gorice je v 71. minuti srečanja v vodstvo povedel Volarič. Vodstvo Gorice ni trajalo dolgo, saj je naša ekipa prek novinca v rdeče-črnem dresu Tima Vodeba rezultat v 83. minuti izenačila. Po načinu tekmovanja MNZ so po rednem delu sledile enajstmetrovke, kjer je naša ekipa pokazala več mirnih živcev od nasprotnika. Kolena so se gostiteljem zatresla prav ob zadnjem strelu, medtem ko je vseh pet naših izvajalcev ostalo zbranih.

Naša ekipa se je tako veselila zmage s 6 proti 5 in se tako uvrstila v finale pokala, kjer bodo branili prvo mesto. Nasploh je naša članska ekipa v zadnjem desetletju v pokalnem tekmovanju MNZ dominirala in se serijsko veselila zmag v pokalu. Uvrstitev v finale je pomembna tudi z vidika uvrstitve v tekmovanje Pokala Slovenije. Tako ima naša ekipa priložnost, da se v naseldnji sezoni v Vipolžah pomeri z novim renomiranim nasprotnikom, kot so se v prvem delu v Vipolžah predstavile Domžale.

sponzorji